Kategóriák

Kineziológia

Magyarországon a kineziológia 1997 óta hivatalos természetgyógyászati ág. Hagyományos orvosi kezelés mellett  és egyéb alternatív terápiákkal együtt is alkalmazható. A kineziológus nem diagnosztizál és nem alkalmaz semmilyen gyógyszert sem, illetve a kliensnek nem javasolhatja gyógyszerei elhagyását.

A kineziológia pedagógiai, pszichológiai, neurológiai és természetgyógyászati elemeket ötvöző holisztikus módszer, mely nem a tüneteket kezelgeti, hanem az okokat tárja fel, és ezáltal a végleges megoldás megtalálására törekszik.  A görög kinesis, mozgás szóból ered, az izmok tudományát jelenti.

Tudatos agyunk csak addig kormányozza az életünket, míg minden szép és jó. Mihelyt stressz ér bennünket, kikapcsol a tudatos gondolkodásunk, a tudatalattink átveszi az irányítást olyan szabályok szerint, amiket nem ismerünk. Régen elfeledett élmények tapasztalataiból, családi mintákból alkotja meg  a tudatalattink a maga hitrendszerét, és stressz hatására ezek alapján hozza meg döntéseit a logikus gondolkodás kikapcsolásával.

A kineziológia lehetőséget ad számunkra, hogy feltárjuk és megváltoztassuk a tudatalattinkban rejlő korlátainkat.

Leave a Reply